Liggeunderlag test (2024) – Vi tester de bedste og billigste liggeunderlag

Har du problemer med at finde det rigtige liggeunderlag? Så læs med her i vores liggeunderlag test her og bliv klogere på dit valg.

Der findes mange forskellige liggeunderlag, som er designet med hvert sit formål. Alligevel kan det være svært at finde ud af hvilket liggeunderlag der er bedst til netop dit behov. Liggeunderlaget er et af de vigtigste elementer til at få en god nattesøvn, og det er en vigtig brik i et stærkt samlet sove-setup.

Vi har derfor undersøgt og testet liggeunderlag fra mere end 10 mærker, for at kunne give vores anbefalinger på de bedste liggeunderlag. Vi har testet liggeunderlagene i seks kategorier, herunder bedst til prisen, bedste letvægtsliggeunderlag og bedste liggeunderlag til vinter.

Nederst i artiklen er der også gode råd til at finde det helt rigtige liggeunderlag til dig. Hvis du er i tvivl omkring hvilket liggeunderlag der passer til dig, så kan du også læse vores guide til valg af liggeunderlag og blive klogere på hvilket liggeunderlag, som du har brug for, samt lære mere om sovesystemer generelt.

Find den helt korte oversigt af vores bedste liggeunderlag test herunder eller læs den fulde beskrivelse af vores test af liggeunderlag under billedet.

Liggeunderlag testens vindere

Vi har testet de bedste og billigste liggeunderlag fra mere end 10 mærker.

Det bedste liggeunderlag til prisen

Bedst til prisen er den bedste kombination af funktionalitet og pris, det er altså den liggeunderlag test hvor man får mest kvalitet for pengene. Dette underlag kan være for dig, hvis du er ny til backpacking og outdoor, eller hvis du gerne vil spare og stadig have et liggeunderlag af god kvalitet.

Det bedste liggeunderlag til prisen er den populære Treklife Air

Air fra kvalitetsmærket Treklife har en virkelig skarp pris, samtidig med at den også er letvægtig og har et meget robust design.

Treklife Air er i et materiale der både gør den robust, kompakt og letvægtigt. Det oppustelige liggeunderlag vejer blot 395 gram og fylder 22 x 8 x 8 cm, når det er pakket sammen. Når det er pakket ud og pustet op har det en tykkelse på 5,5 cm og dimensionerne 187 x 57 cm.

Air har en R-værdi på 1,6 og er perfekt til at have med i rygsækken på tur om sommeren og når temperaturen er over 15 grader. Liggeunderlaget er også super nemt og hurtigt at puste op og pakke sammen.

Liggeunderlag test - Treklife Air - Grøn

Vinder af bedst til prisen

Treklife Air

Air fra Treklife er et liggeunderlag med høj value-for-money. Liggeunderlaget har en super skarp pris og er samtidig utrolig letvægtig, kompakt og robust.


Alternativ til bedste liggeunderlag til prisen

Treklife Comfort

Alternativ til bedst til prisen

Treklife Comfort – Indbygget fodpumpe

Treklifes Comfort liggeunderlag er et komfortabelt og kompakt liggeunderlag, der har en indbygget pumpe, som gør det nemt at puste liggeunderlaget op med foden eller hånden.

Det bedste luksus liggeunderlag

Det bedste luksus liggeunderlag er det underlag der er ekstra komfortabelt og nemt at benytte. Her er kvalitet, funktionalitet og features i fokus og prisen er sekundær. Luksus liggeunderlag test er til dig, der er på roadtrip eller camping i bil, da det ofte er tungere og fylder mere.

Det bedste luksus liggeunderlag er Comfort Deluxe Inflating Mat Rectangular fra højkvalitets mærket Sea to Summit

Comfort Deluxe er et selvoppustelig liggeunderlag til dig der gerne vil have en nattesøvn med komfort i top. Liggeunderlaget har en R-værdi på hele 6,5, hvilket gør den brugbar hele året rundt. Comfort Deluxe Self Inflating Mat er designet med Delta-Core teknologi, hvilket betyder at der er små trekanter skåret i dens skum. Dette gør at liggeunderlaget har en lavere vægt og utrolig høj komfort, god støtte og tykkelse. Materialet er også meget robust og holdbart.

Comfort Deluxe er selvoppustelig ved hjælp af dens multifunktionsventil. Denne ventil gør at man kan tilpasse mængden af luft i liggeunderlaget og modvirke re-inflation når det skal pakkes sammen. Desuden medfølger Pillow Lock System, så en pude kan holde på plads og ikke glider rundt i løbet af natten.

Liggeunderlaget vejer 1995 gram, når det er pustet op er dimensionerne 183 x 64 x 10 cm og nedpakket er dimensionerne 16,9 x 64 cm.

Test af liggeunderlag - Sea to Summit Comfort Deluxe Inflating Mat Rectangular

Vinder af bedst til luksus

Sea to Summit Comfort Deluxe Inflating Mat Rectangular

Comfort Deluxe fra Sea to Summit er et lækkert luksus liggeunderlag i højkvalitet. Liggeunderlaget er utrolig komfortabelt, selvoppusteligt og kan bruges hele året rundt.


Alternativ til bedste luksus liggeunderlag

Næstbedste luksus liggeunderlag

Klymit Insulated Static V Luxe – Bred

Insulated Static V Luxe fra Klymit er et lækkert alternativ som også er i højkvalitet. Liggeunderlaget er 76 cm i bredden og man har derfor god plads til at brede sig på. Desuden er underlaget utrolig komfortabelt, oppusteligt og kan bruges hele året rundt.

Det bedste letvægtige liggeunderlag

For mange er det vigtig at kunne pakke let og kompakt. Et letvægtig liggeunderlag er essentiel for mange, specielt hvis man skal backpacke, vandre langt og længe, eller hvis man bare gerne vil pakke så let og småt som muligt. Hvis du vil undgå unødig vægt er det bedste letvægts liggeunderlag en god kandidat til dig.

Vinderen af det bedste letvægtige liggeunderlag test er Insulated Static V Lite fra Klymit

Det er et oppustelige liggeunderlag som fungerer til helårsbrug med en R-værdi på 4,4. Insulated Static V Lite er både isoleret og utrolig letvægtig på få 567 gram. Netop på baggrund af vægten er liggeunderlaget god til længere ture om det så er til outdoor, backpacking eller rejse.

Derudover er liggeunderlaget også verdens første luftkamret oppustelig og foldbare liggeunderlag. Det betyder at designet former sig efter ens krop og sikre god støtte i løbet af natten, hvilket gør at du kan ligge behageligt i alle sovestillinger. Desuden er Klymit Static V designet så den holder på varmen under kolde temperaturer og mindsker lyd når man vender sig.

Det isolerede liggeunderlaget har udpakkede dimensioner af 183 x 58 x 6 cm, imens det nedpakket fylder 20 x 8 cm. Når Insulated Static V Lite skal pustes op kan det gøres på blot 15 pust.

Bedst i test - Klymit Insulated Static v Lite

Vinder af bedst til letvægt – value for money

Klymit Insulated Static V Lite

Insulated Static V Lite fra mærket Klymit er et super letvægtigt og holdbart liggeunderlag med mange fede funktioner som gør at man får en behagelig nattesøvn hele året rundt.


Alternativ til det bedste letvægtige liggeunderlag

Letvægts liggeunderlag når du ikke går på kompromis

Sea to Summit Ether Light XT Insulated Mat

Ether Light XT fra Sea to Summit er et oppustelig liggeunderlag, der er ultra letvægtig på kun 490 gram. Ether Light er designet kompakt med formidabel komfort og har en R-værdi på 3,2.

Det bedste liggeunderlag til vinter

Om vinteren er jorden ekstra kold og her fungere alle liggeunderlag ikke udendørs. Her spiller R-værdi en stor rolle, R-værdi giver udtryk for liggeunderlagets evne til at modstå varmetab. Du læse mere i vores R-værdi guide. Om vinteren er liggeunderlagets evne til at holde dig varm igennem natten vigtig for at du får en komfortabel nat. Så hvis du skal bruge dit liggeunderlag om vinteren eller i et koldt klima er dette underlaget til dig.

Det bedste liggeunderlag til vinter er Insulated Static V Luxe SL – Bred fra Klymit

Det isolerede liggeunderlag har en utrolig høj R-værdi på over 6,5, som dermed er med til at udnævne den som vinderen af kategorien bedst til vinter. Det oppustelige liggeunderlag er isoleret, så det kan også bruges under barske og kolde forhold.

Klymit Static V er i Deluxe serien, som betyder at det er en ekstra tyk og bred udgave så man har god plads til at folde sig ud på. Desuden er Klymit Static V designet så den holder på varmen under kolde temperaturer og mindsker lyd når man vender sig. Liggeunderlaget er også behageligt at ligge på, da det former sig efter kroppen og sikre god støtte i løbet af natten.

Klymit Insulated Static V Luxe SL er altså ultimativ til vinter og vejer samtidig blot 887 gram. Liggeunderlagets udpakkede dimensioner er 98 x 69 x 9 cm og pakket ned fylder det kun 23 x 18 cm.

Bedste liggeunderlag til vinter - Klmit Insulated Static V Luxe SL - Bred

Vinder af bedst til vinter

Klymit Insulated Static V Luxe SL – Bred

Insulated Static V Luxe SL – Bred er designet til helårsbrug og er specielt god under kolde forhold. Samtidig er liggeunderlaget også meget komfortabel at sove på, sikre du ligger højt og ikke falder ud til siderne.

Alternativ til bedste liggeunderlag til vinter

Treklife Insulated Light Air

Næstbedst til vinter

Treklife Insulated Light Air – Regular

Treklife Insulated Light Air har en R-værdi på 4,1. Liggeunderlaget har isolerende egenskaber, så man kan bruge det hele året rundt.

Det bedste selvoppustelig liggeunderlag

Selvoppustelige liggeunderlag giver god komfort, isolering og lav vægt. Dens vigtigste funktion er at du undgår at skulle bruge kræfter og tid på at puste liggeunderlaget op selv. I liggeunderlaget er der nemlig en smart ventil som sørger for at puste underlaget op for dig.

Vinderen af bedste selvoppustelige liggeunderlag test er Sea to Summit Camp Plus Self Inflating – Large

Det selvoppustelige liggeunderlag fra Sea to Summit er i høj kvalitet og kan bruges hele året rundt. Camp Plus Self har en multifunktionsventil, der gør at du kan tilpasse mængden af luft. Når liggeunderlaget skal pakkes sammen kan ventilen modvirke re-inflation, da den kan indstilles til det. Liggeunderlaget giver desuden god støtte og komfort.

Sea to Summit Camp Plus er designet robust og holdbart i en mumieform, hvilket er med til at gøre underlaget kompakt.

Sea to Summit Camp Plus Self Inflating

Bedste selvoppustelige liggeunderlag

Sea to Summit Camp Plus Self Inflating – Large

Camp Plus Self Inflating fra Sea to Summit har en multifunktionsventil så man kan tilpasse mængden af luft. Camp Plus har en R-værdi på 4,3 og er et komfortabelt liggeunderlag. Det kan pakkes sammen kompakt og vejer 1185 gram.

Alternativ budget version til bedste selvoppustelige liggeunderlag

Test af liggeunderlag - Treklife Foam

Bedste value for money selvoppustelige liggeunderlag

Treklife Foam

Foam fra mærket Treklife, er et selvoppustelig liggeunderlag, der er designet funktionelt. Med Treklife Foam får man en komfortabel nattesøvn.

Det bedste dobbelt liggeunderlag

Det bedste dobbeltliggeunderlag er til når du skal på tur med kæresten, familien eller venner. Dets vigtigste funktion er selvfølgelig at man komfortabelt kan ligge 2 ved siden af hinanden.

Det bedste dobbelt liggeunderlag er Insulated Double V fra Klymit

Klymit Insulated Double V er et oppusteligt 2 personers liggeunderlag til helårsbrug, med en R-værdi på 4,4.

Insulated Double V er sikret optimal komfort med Klymalite design, som giver god støtte og former sig efter ens kropstype. V-mønsteret i liggeunderlaget holder 2 personer adskilt og på midten af hver deres side. På denne måde kan man ligge ved siden af hinanden og få en komfortabel nattesøvn.

Klymit Insulated Double V vejer kun 1497 gram, fylder 30 x 18 cm nedpakket og pustet op fylder det 188 x 119 x 8 cm.

Bedste dobbelt liggeunderlag

Klymit Insulated Double V

Insulated Double V fra Klymit er et lækkert liggeunderlag i højkvalitet. Liggeunderlaget er 119 cm i bredden og har derfor god plads til at brede sig på eller til 2. Desuden er underlaget utrolig komfortabelt, oppusteligt og kan bruges hele året rundt.

Gode tips når du skal købe liggeunderlag

Der er mange ting du skal overveje når du skal købe et liggeunderlag bl.a. budget, vægt, årstid og hele sovesystemet.

Budget
Du kan finde liggeunderlag i alle prisklasser fra et par hundrede til flere tusinde kroner. Generelt gælder at jo lettere, mere kompakt og større R-værdi, jo dyrere er liggeunderlag typisk også.

Vægt
Vægten kan svinge fra få hundrede gram til flere kilo. Et let liggeunderlagt er vigtigt hvis du skal vandre, da det er bedst at undgå unødvendig vægt, som kan gøre turen mindre komfortabel. Hvis du

Årstid
R-værdi er liggeunderlaget isoleringsevne mod kulde nedefra. Derfor kan du overveje, hvad den koldeste temperatur er, du kommer til at bruge liggeunderlaget i. Desuden kan du også medtage om du har tendens til at fryse eller om du har det for varmt om natten. Du kan læse mere her i vores guide om R-værdi.
Vi har opstillet en tabel herunder, der kan fungere som rettesnor.

 • 0-2: Sommer eller indendørs overnatning 15 til 25 grader
 • 2-3,9: Forår, sommer og efterår 5 til 15 grader
 • 4-5,4: Vinter -10 til 5 grader
 • 5,5<: Ekstrem vinter alt under -10 grader

Derudover er det vigtigt at du husker at sørge for dit liggeunderlag både er rent og ikke vådt, når du opbevare det i længere perioder. Dette er specielt gældende i de kolde måneder, hvor man ofte har en varmere kropsvarme i sit soveudstyr, og dermed udlejer sved og kondens – dette skal tørres af når du opbevare dit liggeunderlag i længere tid.

Sovesystem
Derudover er det også vigtigt at tænke over hele dit sovesystem. Det er altså ikke kun liggeunderlag, men også sovepose, lagenpose og baselayer, som er med til at gøre det til en mere behagelig nat. En lagenpose er god at have med for at give ekstra meget varme. Baselayer er det tøj man har på inde i soveposen, det vigtigt at det er åndbart og behageligt. Soveposen er også vigtig for komforttemperaturen, de er baseret på sæsoner – dette kan du læse mere om i vores sovepose guide.

4.6/5 - (17 votes)

4 kommentarer

  • Lars Kjær

   Hej Lone

   Tak for din besked. Det er et godt spørgsmål, som vi kommer ind på i starten af artiklen – men vi har testet liggeunderlagene i en kombination af egen-test med eksperter hvor vi har sammenlignet og testet liggeunderlagenes specifikationer og deres kunnen, samt vi har også taget feedback fra vores kunder med ind i vores overvejelser i testen. Da markedet for liggeunderlag er dynamisk, og der hele tiden sker innovation, så vil denne liste af liggeunderlag også kunne ændre sig over tid, da vi løbende tester udstyret i shoppen.

   En af de ting, som vi synes man stærkt bør overveje, inden ens valg af liggeunderlag, er den type af tur man skal på. Derfor har vi også nogle value-for-money optioner med i testen til de mindre budgetter- og vi har også “best-in-class” liggeunderlag med til de krævende ture – da pris og features jo kommer meget an på hvad du skal bruge liggeunderlaget til 😊

   Hvis du har nogle spørgsmål til specifikke liggeunderlag, så er du meget velkommen til at ringe til os på tlf. 42 55 59 19 (9-16) på hverdage, eller sende os en mail på kontakt@backpackerlife.dk.

   Dbh
   Lars og Backpackerlife-teamet

 1. Daniel laursen

  jeg undre mig lidt over hvor nemt i kommer omkring double ligge under lag. der burde vel være 2 vinder Sea to Summit Comfort Deluxe Inflating Mat har jo også en double så hvis man skal ha komfort er det vel bedre ind det andet.

  • Lars Kjær

   Hej Daniel

   Tak for din besked 😊 Vores testpanel vurderede i denne omgang at Klymit Insulated Double V var vinderen, men jeg har noteret mig at vi udvider vores liggeunderlags test i dobbelt kategorien i næste udgave. Jeg har personligt selv testet Sea to Summits Comfort Deluxe, som specielt i large udgaven er et fremragende liggeunderlag – som specielt er en seriøs og stærk kandidat til turen. Du kan se STS Comfort Deluxe i Large Wide på linket her: https://backpackerlife.dk/produkt/liggeunderlag-sea-to-summit-comfort-deluxe-self-inflating-mat-rectangular-large-wide/

   Jeg håber at testen har hjulpet dig i dit valg af liggeunderlag 🌍🤙

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *