Der findes flere forskellige typer af telt til outdoor og rejse, som har hver deres fordele og ulemper. Det er ikke alle typer telte, som vil passe til den type tur, du planlægger at tage på. Vi vil derfor anbefale, at du gør det klart for dig selv, hvordan du skal bruge teltet. Det gælder både, hvor du skal rejse hen, hvor længe du skal være afsted, om det er første gang, du skal afsted og hvor mange der skal være plads til i teltet.
Hvilket telt skal jeg vælge?
Der er tre typer telte, som er de mest gængse i rejse- og outdoor sammenhæng. Bliv herunder klogere på, hvad der kendetegner de forskellige typer, og hvilke ture hvert enkelt telt egner sig særligt godt til. Derefter er det bare at pakke teltet og rygsækken og tage ud på tur. Du kan i Danmark slå dit telt op og overnatte helt gratis i en lang række skovområder. Se derudover populære telte herunder.
Pakket dimensioner: Diameter: 20 cm. Længde: 50 cm
Farve: Rød
Kuppeltelt
Dette type telt kaldes også et dome telt. Du kan kende det ved, at det er formet som en kuppel. Teltet står uden pløkker, og holdes i stedet oprejst ved to stænger, som krydser hinanden i en bue. Kuppelteltet står altså frit, men du kan med fordel spænde det ud med snore og pløkker for mere stabilitet.
Der er god plads i kuppelteltet grundet et højt midte. Det er en fordel, hvis du har meget bagage med, men også hvis det bliver nødendigt, at du opholder dig i teltet i længere tid eksempelvis grundet dårligt vejr. Teltet består af et indertelt, som kan også kan bruges alene. Det kan være rigtig smart, hvis du skal overnatte i teltet i et varmt klima, så teltet ikke bliver så varmt indvendigt. Når du har brug for mere varme eller bedre beskyttelse mod vind og vejr, kan du spænde et ydertelt udenover inderteltet. Dermed kan kuppelteltet bruges i det meste slags vejr.
Teltet er nemt at slå op, hvilket gør det let at have med, når du er på tur. Du skal dog være opmærksom på, at det ikke er alle dome- eller kuppeltelte, som er letvægtige. Hvis du skal på vandre- eller backpackertur, hvor du selv skal bære din oppakning i længere tid, kan det altså blive tungt.
Tunneltelt
Tunnelteltet er typisk et større telt, som har en aflang facon. Der findes tunneltelte i flere vægtklasser, men de fleste er relativt tunge. Tunneltelte tager derudover lidt længere tid at sætte op end mindre telte. Tunneltelte er super gode at medbringe på roadtrips eller til outdoor ture, hvor teltet skal stå det samme sted flere overnatninger. Der er god plads i tunnelteltet. Det er derfor et oplagt telt at vælge, hvis du skal afsted med vennegruppen eller familien. Der er god plads til bagage, da tunneltete er opdelt med separate sovekabiner og et stort rum i midten, som kan bruges til opbevaring eller som opholdsrum, når der skal hygges om aftenen. Det er nødvendigt at bruge pløkker til at slå tunnelteltet op. Du skal derfor være opmærksom på, at du ikke kan slå teltet op på hårde eller stenede overflader.
Tipitelt
Er du på udkig efter et telt med god rummelighed, særligt stort gulvareal, eller et telt hvor du kan stå oprejst? Tipiteltet opfylder disse krav, og kan derfor være et oplagt bud. Teltet er oprejst af en stang i midten, som holder hele teltet. Konstruktionen giver dig den gode gulvplads, så du kan have bagage inde i teltet og opholde dig derinde uden problemer. Du kan finde tipitelte, som er letvægtige, og som derfor vil egne sig til både vandre- og backpackerture, hvor du skal bære teltet. Tipiteltet er derudover oplagt til udflugter med familien eller vennerne, hvor du kan få fornemmelsen af lidt luksus, grundet teltets gode plads. Ønsker du at slå lejr, og blive der flere overnatninger, er tipiteltet desuden perfekt.
Du kan også kende tipiteltet som et pyramidetelt. Det kan nemlig enten kan have form som en pyramide, eller have en rund facon, som du måske forbinder tipiteltet med fra indianerne. Teltet har brug for pløkker for at stå stabilt.
Pop-up telt
Vi har nævnt de tre gængse telttyper, men vil som en fjerde mulighed præsentere dig for pop-up teltet. Det er ikke oplagt at bruge, hvis du skal vandre eller backpacke. Skal du derimod bruge et telt til festival, stranden eller en overnatning i haven, er et pop-up telt et godt bud. Fordelen ved pop-up teltet er, at du på et splitsekund har et telt at overnatte i. Teltet slås nemlig op ved, at du kaster det op i luften, hvor det “popper” ud. Det er altså super nemt og hurtigt at gøre din soveplads klar. Du må til gengæld gå lidt på kompromis med komfort og plads.
Skriv et svar