Tag på vandretur i Sverige! 5 flotte vandreture i skønne Skåne

Bor man i København er det oplagt at køre over Øresundsbroen for at tage på vandretur hos vores naboer i Sverige. Sydsverige, eller rettere sagt Skåne, er fyldt med gode vandreture både for nybegynderen og den erfarne. Vi har samlet nogle af de bedste vandreture, som Sverige har at byde på inden for en overskuelig køreafstand.

Vandreture for nybegyndere:

  • Vandretur Kullen Rundt
  • Hjortsprångsrund
  • Jakten på Gullspira

Vandreture for den erfarne vandrer:

  • Hällestad Rundan
  • Österlenleden (SL 4)
Skrylle naturreservat
Sverige er fyldt med nationalparker og naturreservater, der udgør de perfekte omgivelser for en fantastisk vandretur.

Vandretur Kullen Rundt

Lettilgængelig er denne smukke rute rundt på Kullen tæt ved kystbyen Mölle. For at komme dertil kan du køre over Øresundsbroen og op langs den svenske kyst. Eller du kan vælge at køre op til Nordsjælland og tage færgen fra Helsingør til Helsingborg, og derefter køre det sidste op til Mölle.

Vandreturen rundt om Kullen er på 9 km og tager omkring 2-2,5 time at gennemføre. Derfor er turen også rigtig god til den spirende nybegynder inden for vandring. Du starter i Mölle og går langs sydkysten, hvorefter du begiver dig op af Kullaberg og videre ud til Kullens Fyr, inden du går langs nordkysten hjem.

Især ved Kullaberg og Kullens fyr får du en helt fantastisk udsigt over Kattegat og Nordsjælland. Du kommer også til at gå midt inde i et af Sveriges storslåede naturreservater, hvor der er mange gode muligheder for fuglekiggeri.

Længde:9 km
Varighed:2 timer – 2 timer og 30 min
Sværhedsgrad:Let
Køretid fra Københavnca. 2 timer
Mölle - startpunktet for vandretur Kullen rundt, sverige
Den charmerende by Mölle, der udgør startpunktet for Kullen rundt.

Hjortsprångsrund

Ønsker man en kort men underskøn tur midt i nationalpark Söderåsen er denne vandretur på 7,2 km med start i Skäralid én du ikke må misse. Vandreturen tager kun ca. 2 timer at gennemføre, men du er garanteret at opleve noget af Sveriges smukkeste natur på denne korte runde.

Du starter med at følge åen Skäran overdækket af en magisk bøgeskov. Ikke længe efter kommer du til det første flotte udsigtspunkt. Kopparhatten giver dig udsyn over dalen, hvor bøgen alt efter årstiden er malet som et lysegrønt hav eller badet i varme efterårsfarver.

Turen fortsætter i samme smukke stil og igen ved Utsiktplats Skäran får du en fantastisk udsigt. På vejen hjem går du på den anden side af åen og kort før turens slutning, ankommer du til det sidste udsigtspunkt, Hjortsprånget, før du bevæger dig ud af nationalparken igen.

Længde:7,2 km
Varighed:ca. 2 timer
Sværhedsgrad:Moderat
Køretid fra Københavnca. 1 time og 25 min

Jakten på Gullspira

Denne vandrerute er delt op i to ruter på henholdsvis 12 km og 9 km. Vi vil her fokusere på ruten på 12 km, men hvis man har de ekstra kræfter i benene, er det oplagt at tage begge ruter.

Ruten er én af mange i “Hovdala Vandrecentrum“. Med Hovdala Slot som udgangspunktet begiver du dig afsted på stier, der er godt markeret. På denne rute kommer du til at gå gennem naturskove, gå over fugtige moser på spang (stier af brædder) og over åben skov og mark.

Der er gode muligheder for at overnatte på ruten, hvor du kan prøve de lukkede birkeshelter med tilhørende bålplads. Der er dog rift om de lækre “minihytter”, så det er en god ide at booke på forhånd. Du kan læse mere om shelterne og booke plads her.

Ligesom navnet “Hovdala Vandrecentrum” antyder, er det et område for mange ruter til vandring. Alle er de god afmærket, så hvis man vil prøve kræfter med en af de andre ture, er det nemt at planlægge.

Længde:12 km (+ 9 km)
Varighed:ca. 3 timer
Sværhedsgrad:Let
Køretid fra Københavnca. 1 time og 45 min
På vandretur i Sverige
Der er mange smukke stier at finde hos vores svenske naboer.

Hällestad Rundan

Denne vandrerute midt i Sydsverige er for de mere erfarne vandrere. Med en længde på 30 km og flere stejle stigninger kræver det en god form at gå denne vandretur. Turen tager ca. 7 timer og 30 min at gennemføre. Det er derfor en god ide at sætte hele dagen af og starte tidligt, hvis man har tænkt sig at gå det hele på én dag.

Ruten starter ved søen Dalby Stenbrott, hvor du fra parkeringspladsen kan se ned til søen. På turen kommer du til at gå gennem flere naturreservater. Først går du gennem Skrylle naturreservat, hvor du kommer forbi Skryllegården. Her er der mange muligheder for aktiviteter, såsom bad, sauna, grillpladser og udstillinger med dyr og natur. Derefter kommer du til at gennem Trollskogen, der er fyldt med knugede og krogede træer, der virkelig leder sindet hen på de mytiske trolde. Til sidst kommer du gennem Prästakongens naturreservat og ikke langt derfra finder du Boklunden Konferens og Evenemang. Boklunden er en lille hyggelig cafe, hvor du med god samvittighed kan nyde en pause med noget at drikke og spise, inden du går det sidste stykke tilbage til bilen.

Længde:30 km
Varighed:ca. 7 timer og 30 min
Sværhedsgrad:Svær
Køretid fra Københavnca. 1 time
Ales Sten på Österlenleden
Ales Sten fra 1400 år siden på Österlenleden danner omridset af et skib. I dag står det tilbage som et mystisk monument.

Österlenleden (SL 4)

Vandretur i Sveriges Skåne skåner ingen – Eller det er i hvert fald tilfældet, hvis du vil ud at gå Skåneleden. Skåneleden er på intimiderende 1300 km – det er mere end 300 km længere end den berømte Camino i Spanien! Hvis man ikke ønsker at gå så langt, kan vi anbefale den mere spiselige SL4 Österlenleden, som er en del af Skåneleden.

Österlenleden i det sydlige Sverige bevæger sig rundt om det sydøstlige del af Skåne og er på 188 km. Ruten er delt op i 14 etaper og kan klares på 9-14 dage alt efter tempo og form. Österlenleden er i udgangspunktet en let vandretur at gå, da der ikke er nogle stejle stigninger eller hårdt terræn. Men på grund af turens længde er det en god ide at være i god træning, inden man påbegynder vandringen.

Højdepunkter på vandreturen indebærer bl.a. de hyggelige kystbyer som Simmershavn og Ystad. Din vandring vil desuden tage dig gennem den smukke nationalpark Stenshuvud og forbi Ales Sten, hvor 1400 år gamle stenstøtter står i form af et skib med Østersøen i baggrunden.

Længde:188 km
Varighed:9-14 dage
Sværhedsgrad:Let – moderat
Køretid fra Københavnca. 1 time og 15 min

 

En vandretur i det smukke sydlige Sverige er en uforglemmelig oplevelse for natur- og eventyrelskere. De skovklædte stier, frodige landskaber og maleriske søer danner den perfekte baggrund for en forfriskende vandretur i Sverige. Uanset om du er en erfaren vandrer eller blot leder efter en rolig naturoplevelse, har Sverige noget for alle.

4.8/5 - (11 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *