Typer af vandrestøvler – Fra low-cut til high-cut

Der findes mange forskellige typer af vandrestøvler. Det kan være svært at finde ud af hvad der passer til netop dit behov. I denne artikel vil vi guide dig gennem de forskellige slags vandrestøvler, så du sikkert kan stikke fødderne i de helt rigtige vandrestøvler på din næste vandretur eller backpacking rejse.

Vandrestøvle typer
Der findes ikke et rigtigt svar på hvilke vandrestøvler, der er de bedste. Det er en smagssag og du skal finde den bedste løsning for dig.

Low-cut vandresko

Disse vandresko er en model, som i udseende minder om en klassisk gummisko. Dog er vandresko lavet i langt mere solide og sildstærke materialer, der gør dem brugbare på vandring og backpacking. På engelsk bliver der ofte refereret til disse typer af sko som “trail-runners”, hvilket ikke er helt ved siden af. Vandresko tilbyder nemlig god fleksibilitet og stødabsorbering præcis som en løbesko. Og samtidig kan de holde til et højt aktivitetsniveau i et udfordrende terræn, og du spare vægt ift. større mid-cut og high-cut støvler.

Vandresko tilbyder med deres lave skaft en minimal støtte af anklen, hvilket kan give plads til mobilitet og hastighed. Denne type af sko er god til dagsture med let oppakning, da de tilbyder god fleksibilitet og let støtte. Et godt bud på en god vandresko af denne type er Messal fra Trespass, som er en yderst åndbar og letvægtig sko, der kan bruges hele året.

Populære vandresko- og støvler i vores shop

Mid-cut vandrestøvler

Denne type af vandrestøvler er en moderne og mere sporty udgave af de klassiske tunge vandrestøvler. Mid-cut vandrestøvler har et skaft, der går op til omkring anklen. Dette betyder, at støvlen tilbyder en god støtte og aflastning til ankel og fødder. Du vil derfor i denne type støvle have god komfort selv i ujævnt terræn. Mid-cut vandrestøvler er typisk lavet i fleksible materialer, der er luftige og som ikke tager længe at gå til.

Disse støvler giver dog stadigvæk mulighed for en god fleksibilitet i ankelledet, da skaftet ikke omslutter hele anklen. Denne model er god til længere vandreture i Danmark med lettere oppakning eller backpacking rejser i udlandet. Et godt bud på en fed vandrestøvle i denne kategori er Aitkan fra Trespass, der er designet i åndbar og vandtæt DLX-membran.

Sådan vælger du den rigtige type vandrestøvle

Hvis det virker uoverskueligt at vælge mellem de forskellige typer af vandrestøvler, kan det være en god idé at stille skarpt på dine behov. Dette kan du gøre ved at spørge dig selv om:

  • Hvor skal støvlerne bruges?
  • Hvilket klima skal støvlerne bruges i?
  • Hvor meget oppakning skal med?
  • Hvilket underlag skal støvlernes bruges i?
  • Brug for lidt eller meget støtte af ankler?
  • Hurtig mindre tur eller længere hård rute?

High-cut vandrestøvler

Disse vandrestøvler ligner hvad de fleste ville tænke var en klassisk vandrestøvle. De har et højt skaft, der går op over anklen, hvilket garanterer dig solid støtte af fødder, ankel og underkrop. High-cut støvler er typisk udformet i sildstærke materialer, der gør at de fremstår stivere end de to andre typer. De kan derfor godt tage lidt tid at gå til, men de er bestemt besværet værd. Hvis du vil vide mere om materialer, kan du læse vores guide til vandrestøvlers materialer.

De er designet til at udholde lange vandringer i yderst udfordrende terræn, hvor din krop har brug for ekstra meget støtte og aflastning. High-cut støvler tilbyder minimal ankelfleksibilitet, da skaftet holder anklen på plads. Dette kan være godt, hvis du har tendens til at vrikke om, så du undgår unødvendige skader i underbenet. I denne type af vandrestøvler kan vi anbefale Mil-Tec tactical boot, der er forret med behagelig isolering, så fødderne holdes varme.

Typer af vandrestøvler
Dine vandrestøvler kan ende med at blive en trofast rejsemakker, så det er vigtigt at dine fødder har det behageligt.
4.8/5 - (6 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *