Vandreture i påsken: 10 fede vandreruter til foråret

Påskeferie 2024: Påsken er en tid på året, som for mange står på samvær med familien både på vandreture, men også bare at tage ud og nyde naturen sammen. Med forårets ankomst og flere lysere dage, er det en oplagt mulighed for vandring i påskeferien. Derfor har vi lavet denne artikel om 10 fede vandreruter i påsken.

Møns Klint er kåret til en af Europas bedste vandreruter – ruten er 14,5 km lang

Vandring i Danmark

På trods af at Danmark er et meget fladt land, så findes der en masse smukke vandreruter rundt omkring. Danmark byder på et smukt og varieret landskab, og uanset om du er til skovvandring, kystvandring, bakkebestigning, eller vandring gennem nationalparker, så findes der mange forskellige vandreruter.

Når du vandre i Danmark, anbefaler vi at undersøge vejret inden du tager afsted. Da vejret i påsken til tider kan være meget ustadigt, og dermed godt kan regne og blæse en del, så kan din vandretur godt blive lidt af en træls fornøjelse. Derfor anbefaler vi, at tjekke op på vejrudsigten inden afgang og ellers bare at have udstyret i orden.

10 populære vandreruter i påskeferien 2024

1: Himmelbjergruten: Himmelbjergruten er en af de mest populære vandreruter i Danmark, med smuk natur og søer. Der findes en del vandreruter ved Himmelbjerget og Silkeborgssøerne, og derfor anbefaler vi at du læser denne artikel, som viser dig de mest populære vandreruter i området ved Silkeborg.

Billede af Himmelbjerget som man kommer forbi, når man vælger at gå Himmelbjergruten

2: Mols Bjerge: Mols Bjerge er et virkelig smukt område, som også er meget populært indenfor vandring. En rute på 7 kilometer med start fra Toggerbo Parkeringsplads er perfekt til dig, som også har børn med på turen. Der er også både længere og kortere ruter i området, alt efter niveau og erfaring.

3: Møns Klint: Området ved Møns Klint er noget af Danmarks mest spektakulære natur. Faktisk er vandreruten “Klintekongens Rige” udråbt som Europas bedste vandrerute af det tyske vandreinstitut. Denne vandrerute er 14,5 km lang, dog med adskillige trappetrin og lige knap 500 højdemeter i terrænet ved Møns Klint.

4: Gendarmstien: Der findes mange forskellige etaper af Gendarmstien, som strækker sig fra Als til Padborg. Gendarmstien byder på 5 forskellige dagsetaper, og dem kan læse meget mere om her. Ruterne byder på forskellige sværhedsgrader og oplevelser, og der er alt fra bjergetapen til strandetapen.

5: Marskstien: Oplev Danmarks største marskområde, Tøndermarsken, hvor den 54 km lange Marsksti tager dig gennem hele marsken. Det er et meget fladt område, og du kan spejde langt ud i horisonten. Derudover er ruten certificeret som en kvalitetsvandrerute af European Ramblers Association. Der findes også kortere vandreruter i området, og derfor har du mange muligheder for en vandretur.

6: Hærvejen: Hærvejen er også et af de mest populære vandreområder i Danmark, som byder på en masse forskellige vandreruter. Hærvejen strækker sig fra Nordjylland til den dansk-tyske grænse ved Padborg.

Billede af Hærvejen som byder på en masse forskellige ruter med smuk natur

7: Himmerlandsstien: Himmerlandsstien er Danmarks længste stirute, som strækker sig igennem det smukke landskab i Nordjylland, som også inkludere vandring lige ud til vandet. Det er en tidligere jernbanestrækning, som gik fra Viborg til Løgstør, og denne rute er 69 kilometer lang, og derfor kan du vælge at dele ruten op i flere etaper.

8: Trækstien: Denne rute løber langs Gudenåen mellem Silkeborg og Randers, og du kommer på denne rute helt tæt på åen, og oplever den skønne natur i området. Ruten strækker sig over cirka 70 kilometer, og Trækstien blev historisk set brugt til at transportere gods mellem Silkeborg og Randers.

9: Bornholms Kyststi: Langs hele kysten på smukke Bornholm, strækker der sig en kyststi, som du har mulighed for at vandre på. Ruten er 115 kilometer lang, og de fleste vælger at starte turen ved ankomstdestinationen i Rønne. Du vælger selv hvilken vej man ønsker at gå rundt om øen. Opleve små og store byer med mere end 30 havne og fiskerlejer, og smukke klippelandskaber og sandstrande.

Billede af Bornholms Kyststi som er en smuk men længere tur på 115 km

10: Rebild Bakker Ruten: Denne rute er 11 kilometer lang, og er blevet certificeret som kvalitetssti af Dansk Vandrelaug og som Premium Vandrerute af det Tyske Vandreinstitut. Du kommer igennem nogle af de smukkeste skovområder herhjemme, heriblandt Rold Skov. Du kan forkorte vandreruten til 4 eller 8 km undervejs.

Overnatningsmuligheder på vandreturen

Alt efter hvilken vandrerute du vælger, er der oftest mange overnatningsmuligheder. Uanset om du vil sove på hotel, hostel eller blot vil slå telt op eller sove i shelter i det fri, så er mulighederne mange. Den billigste løsning er at sove i det fri, og dette giver dig måske også en anden følelse i kroppen at være tættere på naturen, når du vandre. Vi har en guide, hvor du kan finde gode overnatningsmuligheder i det fri. Den kan du læse lige her.

Se vores store udvalg af vandresko og vandrestøvler

Ofte stillede spørgsmål om vandring i påskeferien 2024

Hvilken rute skal jeg vandre i påskeferie 2024? 

Der er mange fede vandreruter i påskeferien 2024, heriblandt Himmelbjergruten, Gendarmstien, Marskstien, Møns Klint og meget mere. 

Hvordan forbereder jeg mig til vandring i påsken?

Tjek vejrudsigten for den/de dage du ønsker at vandre. Det kan hurtigt blive en træls oplevelse, hvis du skal vandre i blæst og regn. Derudover er det vigtigt at medbringe det rigtige udstyr. 

Hvornår er der påskeferie 2024? 

Påskeferien i 2024 begynder i uge 13, og starter palmesøndag d. 24. marts og slutter mandag d. 1. april.

5/5 - (12 votes)

4 kommentarer

 1. Puk Krogsøe

  Hej Backpackerlife
  Gode forslag til vandreruter i dk, men I mangler jo Nationalpark Thy:) Her er helt utrolig mange flotte ruter både inde i plantagerne og ude langs kysten. Fx kan man vandre fra Lodbjerg Fyr og op forbi Vorupør (Cold Hawaii)
  Men det kan I jo nuppe med næste gang.
  God påske:)
  Mvh Puk Krogsøe

  • Lars Kjær

   Hej Puk

   Det er jeg helt enig i – Nationalpark Thy er et af de smukkeste, og fedeste områder, at vandre i i Danmark 🙌🏕

   En af mine personlige favorite shelterpladser i Danmark må være shelterne ved Lodbjerg Fyr – verdensklasse 🔥😍 Mange tak for dit input!

   De bedste hilsner
   Lars, Backpackerlife

 2. Ege Juul Nielsen

  Hej
  Ø-havs stien på Sydfyn, Ærø og Langeland ialt 270 km er meget varieret og kan deles op i etapper som passer til tid og lyst.
  Kan stærkt anbefales.

  • Lars Kjær

   Hej Ege

   Tusind tak for din anbefaling – det ligner en fantastisk rute, som vi bliver nød til at prøve en dag 😀🌍🤙

   Dbh
   Lars, Backpackerlife

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *