Vinterferie (2024): Her er 5 fede outdoor aktiviteter du kan lave

Tag på en forfriskende vandretur i din vinterferie

Med vinterferien lige rundt om hjørnet er det tid til at planlægge en masse spændende udendørsaktiviteter. Mangler du inspiration til hvad du kan foretage dig i vinterferien, så har vi her samlet 5 bud på mindeværdige og oplevelsesrige aktiviteter til din vinterferie.

Så tag familien eller vennerne under armen og begiv dig ud på nogle fede aktiviteter.

1. Tag på en vandretur

Danmark byder på et væld af betagende naturområder, der bare venter på at blive udforsket til fods. Det vil være en god idé at investere i et par vandafvisende og skridsikre vandrestøvler for den bedste vandreoplevelse. For at gøre din vandretur endnu mere behagelig, bør du overveje at medbringe en solid rygsæk, der kan indeholde din varme drik, snacks og eventuelt ekstra lag tøj. Det danske vejr kan være uforudsigeligt, så vær forberedt på forskellige forhold. Så snør støvlerne og gå på opdagelse i vores anbefalinger, for at finde den perfekte vandrerute for dig.

Tip: Husk vabelplaster, hvis dine støvler ikke er gået helt til endnu.

2. Vinterbadning – en forfriskende aktivitet

Vinterbadning er en udfordrende og forfriskende aktivitet, der virkelig får pulsen op. Udfordr dig selv ved at tage en dukkert i de iskolde danske have. Det er ikke kun en forfriskende oplevelse for kroppen, men det kan også styrke dit immunsystem og give dig en følelse af velbehag. Hvis det er første gang du vinterbader, anbefales det, at du starter langsomt ud og holder badet kort, og sørger for at medbringe et håndklæde eller badekåbe. Overvej også et par badesko, så du undgår at glide.

Vinterbadning
Tag et opkvikkende dyp i vinterferien

3. Tag på en hyggelig getaway

Hvorfor ikke gøre din vinterferie ekstra speciel med en getaway? Overvej at tilbringe en nat i shelter eller prøv glamping for en mere luksuriøs overnatning. Dette er en fantastisk måde at komme væk fra hverdagens travlhed, slappe af og nyde naturens skønhed. Lyden af knitrende bål, stjernerne over dig og den friske vinterluft skaber en uforglemmelig atmosfære. Du finder offentlige shelterpladser her.

Glamping
Tilbring kvalitetstid i et luksuriøst og komfortabelt telt

4. Lav et bål

Bål er en hyggelig aktivitet, og en effektiv måde at holde varmen på. Mulighederne for at lave mad over bål er mange – kun fantasien sætter grænser. Alt fra lækre snacks som snobrød, skumfiduser, popcorn til velsmagende gryderetter kan nemt tilberedes. Find lette og lækre retter til mad over bål her.

Hvis du planlægger at tilbringe aftenen ved bålet, kan det være en god idé at medbringe tæpper, for at holde på varmen. Du finder offentlige bålpladser her.

Tip: Brug gamle gryder eller pander der tåler den høje varme fra bålet.

Bål på vinterferie tur
Lav bål og mad i naturen

5. Fotografering af naturskønne omgivelser

Brug din vinterferie på at fordybe dig i fotografi. Tag dit kamera med og forevig de betagende vinterlandskaber. Sneklædte træer, isdækkede søer og solnedgange over frostklare marker giver helt enestående billeder. Dette er ikke kun en kreativ aktivitet, men det foreviger også dine minder fra din vinterferie.

Send gerne dine billeder ind på vores Instagram eller tag os på din tur med brug af hashtagget #backpackerlife.dk

Par ude og fotografere på vinterferie tur
Forevig de smukke frost- og sneklædte omgivelser

Udstyr til din vintertur

Sørg for at undersøge vandreruter og offentlige shelterpladser inden du tager afsted. Træk i vintertøjet og oplev en masse fede outdoor aktiviteter i din vinterferie.

Rigtig god ferie!

FAQ om vinterferie

Hvornår er det vinterferie i 2024?

Vinterferien i 2024 ligger (som altid) i uge 7, og starter reelt set fra fredag d. 9/2 til søndag d. 18/2.

Hvad kan man lave i vinterferien?

Hvis du godt kan lide at være udendørs i din vinterferie, så anbefaler vi at du tager på en vandretur, prøver vinterbadning, en hyggelig getaway, lav et bål og forevig dine minder med fotografering.

5/5 - (1 vote)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *