Bedste vandrestøvler (2024): Vi tester de bedste og billigste vandrestøvler

Står du og overvejer at anskaffe dig et par nye vandrestøvler? Eller er du måske førstegangskøber af vandrestøvler? Vandrestøvlerne er med til at give støtte, beskyttelse og samme tid komfort på dine vandreture, uanset hvilket terræn du vandre i. Vi giver dig i denne artikel vores bud på de bedste og billigste vandrestøvler.

Vandrestøvletesten vindere

Vandrestøvler
Vores vandrestøvler er testet af eksperter, og kan bruges i alt terræn.

Hvorfor er vandrestøvler nødvendige?

Vandrestøvlerne er specielt designet til at yde mest mulig støtte, beskyttelse, samt den bedste komfort under alverdens terræn. Det er værd at nævne at størstedelen af alle vandrestøvler kommer med en stødabsorberende sål, som gør at du kan vandre længere af gangen, uden at få smerter i fødderne.

Støvlerne er med til at opretholde stabiliteten i dine fødder og ankler, og dermed reducere risikoen for skader. Derudover er de fleste vandrestøvler også vandtætte eller vandafvisende, som holder fødderne tørre uanset regnvejr og evt. mudder på stierne. Vandrestøvlerne er med til at give dig den mest behagelige tur, med deres bløde og stødabsorberende såler.

Se vores store udvalg af vandrestøvler

Fem gode råd til de bedste vandrestøvler

  1. Vandrerute: Du bør have i overvejelserne, hvor vandrestøvlerne skal bruges og hvordan terrænet er det pågældende sted. 
  2. Størrelse og pasform: En god hovedregel kan være at vælge en størrelse større i vandrestøvler end i almindelige sko, så der er tilstrækkelig plads til at bevæge fødderne.
  3. Vandrestøvlernes vægt: Hvis du planlægger at skal vandre lange ture, er det en god ide at vælge nogle letvægtige vandrestøvler, som er mere behagelige at bære for dine fødder. 
  4. Vandtæt: Det kan være en god ide at finde nogle vandrestøvler som enten er vandtætte eller vandafvisende, da vejret ofte skifter, eller at man skal krydse små vandløb på ruten. 
  5. Åndbarhed: Sørg for at støvlerne har en god åndbarhed, så dine fødder kan ånde, og at fugt og sved kan trænge ud af dine vandrestøvler. 

De bedste vandrestøvler til prisen

Kvinder

Vandrestøvler til kvinder – Mitzi – Iron
Trespass Mitzi

Denne Mitzi model er vores bedst i til prisen. Vandrestøvlen er lavet med foret mesh for åndbarhed og en ydersål i gummi. Denne vandrestøvle er i mid-cut hvilket giver øget stabilitet til ankel og foden når du trekker på længere ture grundet hælens ankelstøtte.

Mænd

Vandrestøvler til mænd – Finley – Sort
Trespass Finley

Trespass Finley vinder i vores test de bedste vandrestøvler til prisen i herrekategorien. Du får her en bundsolid vandrestøvle med vandtæt og åndbar membran, samt en mesh forring for øget komfort. Derudover har støvlen forstærket og komfortabel ankelstøtte. Støvlerne kan bruges helårs.

Bedst i test vandrestøvler

Kvinder

Vandrestøvler til dame – Trespass DLX Arlington II
Trespass DLX Arlington II

Denne vandrestøvle er lavet til kvinder og er fra det skotske mærke Trespass. Vandrestøvlen er fra deres populære DLX serie. Denne model er både vandtæt og åndbar hvilket gør dem velegnede til både varme og kølige klimaer. Her får du en solid men stadig letvægtig vandrestøvle.

Mænd

Vandrestøvler til mænd – DLX Rhythmic ll
Trespass DLX Rhytmic II

Trespass DLX Rhytmic II vinder vores bedst i test kategori til herre. Du får en solid og meget letvægtig vandrestøvle, med en vandtæt og åndbar membran. Derudover kommer støvlerne med en vibram sål. Støvlerne har en gummibund for øget greb i alt slags terræn.

Bedste premium vandrestøvler

Kvinder

Merrell Vego

Disse Merrell Vego vandrestøvler til kvinder, vinder i vores test de bedste premium vandrestøvler. Støvlerne kommer med en vandtæt membran, og har en overdel i læder. Støvlerne er meget letvægtige med EVA-skum i mellemsålen, som øger stabiliteten og komforten.

Mænd

Merrell Vego

Disse Merrell Vego vandrestøvler til herre, vinder i vores test de bedste premium vandrestøvler. Støvlerne besidder en vandtæt membran, og en overdel lavet i læder. Derudover har støvlen Merrell Air Cushion i hælen, som absorbere stød og skaber stabilitet mens du er ude og vandre.

Vandrestøvlens overdel

Vandrestøvlens overdel er den del der beskytter dine fødder mod vind og vejr. Overdelen kan være lavet i læder, eller andre syntetiske materialer.

Fordelen ved de syntetiske materialer som f.eks. nylon eller polyester, er at de er meget åndbare og letvægtige. Dog holder materialet ikke på samme måde som læder gør, og læder giver ofte en bedre støtte. En anden fordel ved læder er at det ofte former sig efter din fod, efter længere tids brug af vandrestøvlerne.

Det er vigtigt at vandrestøvlernes overdel er holdbar og robust, da skoen kan blive udsat for meget forskelligt slid alt efter det terræn du vandre i.

Det er værd at overveje at en vandtæt membran gør støvlen mindre åndbar, så hvis du på forhånd ved, at du ikke skal vandre i et vådere klima, så bør du overveje at vælge vandrestøvler uden den vandtætte membran. 

Trespass DLX Nomad som er vinderen i både bedst til prisen og bedst i test.

Vandrestøvlens mellemsål

Vandrestøvlens mellemsål er den sål, som giver stødabsorbering og dermed mere komfort på din vandretur. Mellemsålen fungere ligesom en stødpude, og absorbere de stød der skulle komme, når du vandre i ujævnt terræn.

Mellemsålen er typisk lavet af enten EVA-skum eller PU. EVA-skum står for Ethylen-Vinylacetat som er et ekstra letvægtigt materiale. Derudover er det meget fleksibelt og stødabsorberende. 

En PU-mellemsål står for Polyuretan. Materialet er både stødabsorberende og fleksibel, også i koldere klimaer. En PU-mellemsål er lidt tungere end EVA-skum, og er også mere holdbart i længden. 

Mellemsålens vigtigste egenskab er at stødabsorbere, skabe stabilitet og støtte, samt at give dig en behagelig tur. 

Vandrestøvlens ydersål

Vandrestøvlens ydersål er den del af støvlerne, som er i kontakt med det terræn du vandre i. Ydersålens fornemmeste opgave er at sikre dig et godt greb. 

Ydersålen er ofte lavet i gummi, og for det meste med en mønstret underflade, for at sikre dig det bedste greb. Der er også ofte en “helbremse”, som er et ekstra stykke der går ud på hælen, som kan redde dig hvis du er ved at falde.

Jo blødere gummiet er, jo mere klister det til terrænet, men er ikke så holdbart. Hårdere gummi holder længere tid, men de fleste ydersåle er en mellemting mellem blød og hård gummi, for den bedste holdbarhed og komfort. 

Ydersålen kommer specielt til sin magt, når du vandre i udfordrende terræn, og her spiller den en afgørende betydning for den bedste komfort og støtte under din vandretur. 

Ydersålen har en mønstret underflade, for at sikre dig det bedste greb i alt terræn.

Kom godt i gang med dine nye vandrestøvler

Det kan være en rigtig god ide, at gå dine nye vandrestøvler til, før du begiver dig ud på en af de lange ture. Derfor anbefaler vi at du gradvist bruger støvlerne mere og mere på korte ture, så de kan udvide sig og tilpasse sig dine fødder. Du kan læse mere i vores vandrestøvle guide.

Derudover er det meget vigtigt at størrelsen er den rigtige, for at undgå smerter i fødderne. Generelt set er det en anbefaling at man vælger en størrelse større i vandrestøvler, så de ikke klemmer, men de må heller ikke sidde løst. 

Brug støvlerne regelmæssigt, så de får den rette pasform til dine fødder. På denne måde vil du få de mest behagelige vandreture, uden smerter i anklerne, fødderne eller tæerne.  

Vi anbefaler at du også anskaffer dig et par vandresokker, som du kan have på i dine vandrestøvler. Tykkere vandresokker giver dig bedre støtte og beskyttelse til dine fødder. Du kan med fordel læse vores vandresokker test.

Se vores udvalg af vandresokker her

Ofte stillede spørgsmål om bedste vandrestøvler i 2024

Hvor stor skal en vandrestøvle være?

Vi anbefaler at du vælger en størrelse større i vandrestøvler end i almindelige sko. Det er vigtigt at der er god plads til dine fødder, uden at se sidder for løst. 

Hvor længe holder vandrestøvler?

Det kommer an på kvaliteten på vandrestøvlerne, og om du er påpasselige med dem. En vandrestøvle af god kvalitet holder ofte mange år. 

Er det nødvendigt med vandrestøvler?

Vi anbefaler at bruge vandrestøvler når man vandre, da vandrestøvler er med til at give dig den rette støtte, komfort og stabilitet. Derudover er vandrestøvler med til at reducere skader på ankler og fødder. 

Er vandring populært?

Vandring er populært som aldrig før, og coronapandemien har været med til at gøre vandreture til en folkesport.

Hvilket materiale er vandrestøvler lavet af?

Der er mange forskellige materialer, som bliver brugt til at lave vandrestøvler. Du kan med fordel læse vores guide til at blive klogere på vandrestøvlers materialer.

 

4.9/5 - (19 votes)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *